Az Sermaye İle İş Kurmak İçin 15 Karlı Yeni İş Fikri
Yatırımlarınızı Büyütün
Sosyal yaşantıyı idame ettirebilmek için insanların çalışmaya ihtiyacı vardır. Bu çalışma ortamları içerisinde maaşlı çalışmanın dışında kendi işinin sahibi olmak isteyen birçok kişi bulunur. İş kurabilmek için belirli bir sermaye olması gerekir. İlk başlarda az sermaye ile iş kurmak isteyenler derin bir araştırma içerisine girerler. Para kazanmanın zor olduğu günümüzde bu konuda doğru karar vermek ilerleyen günlerde başarının temellerinin atılmasını sağlar.
Az Sermaye İle İş Kurup Yatırımları Büyütmek
Özellikle genç yaşlarda iş hayatına atılmak ve ilerleyen zamanlarda marka olmak için yola çıkmak isteyenlerin sayısı bir hayli fazladır. Sektöre baktığımızda sermaye olmadan iş kurmanın imkansız olduğu açık ve seçik ortadır. Sermaye gerek mal gerek nakit gerekse iş gücü olarak değerlendirilebilir. Hizmet sektöründe bir iş kurma planı içerisinde olanlar için az sermaye ile iş kurmak hayallerin ötesine geçmekte köprü görevini üstlenir. Elinizde bulunan mevcut nakdi iş yatırımına çevirerek para kazanmak ve işi büyütmek için nereden başlayacağınız çok önemlidir.
Az Sermaye ile Hangi İşler Yapılabilir?
Ticaret yapmak bir sanat işidir. Ticaret yaparken atılan her adımının bir ilerisinin düşünülmesi gerekir. Elinizde bulunan birikimlerinizi ticaret yapıp değerlendirmeye karar verdiğinizde bu işte kar elde edebileceğiniz gibi yanlış yapılan bir yatırımlar tüm sermayenizi kaybetmeyi de göze aldığınızı unutmamalısınız. Günümüzde az sermaye ile iş kurmak isteyenlere birkaç öneri vererek para kazanma kapısının açma da ışık olacak iş fikirlerinden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.
- Network işleri yapmak (Kozmetik, temizlik ya da giyim firmalarının katalog üzerinden satışı)
- El emeği olan takı tasarımlarının satışını yapmak
- El emeği olan örgü işlerinin satışını yapmak
- Toptan iç giyim ürünleri alarak perakende şeklinde satmak
- Pazar tezgahında satmak üzere ürün almak
- Çiğ köfte franchising işletmesi kurmak
- Ev yemekleri işi yapmak
- Gözleme, mantı, lavaş yapımı gibi gıda işine girmek
- Yöresel doğal ürünlerin satışını yapmak
- Fotoğraf çekimleri yapmak
- İçerik yazarlığı yapmak
- Sahibi olduğunuz diplomanız ile ilişkili free land çalışmak (Diyetisyenlik, Yaşam koçluğu gibi)
- Özel ders vermek
- Uygulamalar ve sosyal medya üzerinden e-ticaret yapmak
- Özel gün organizasyonları yapmak